Cicili Bicili Instagram

17 Kasım 2013 Pazar

Kış Hazırlıkları : Reçeller

Bu aralar  ne bulursam reçel yapmaya başladım. Sonuçlar süper. Rengarenk cicilerim oldu. Birkaç değişik fikrim var deneyeceğim kısa zamanda.  Geçenlerde eşim 'korkuyorum bir gün beni de reçel yapacaksın diye' deyince azıcık dur dedim kendime. ama ama az biraz duracağım tabiki ;)) 






Şeftali Reçelim : 


- 1 kilo şeftali
- 750 gr. şeker (Meyvenin tadının daha baskın olmasını istediğimden göz kararı biraz azalttım)
-Yarım limon
-2-3 şeftalinin çekirdeği (pembe renk vermesini isterseniz)







-Şeftalileri biri hariç soyuyoruz. Hepsini dilimliyoruz. Kabuklu olan aralarda renkli duruyor :) Ben en koyu renkli olanı seçtim.
-Kaynatacağımız tencereye alıp  üzerine şekeri ekliyoruz. Ve 3-4 saat (mümkünse 1 gece) bekletiyoruz. 
- Sulanan şeftalilerimizi  kaynatırken ayırdığımız çekirdekleri de tencereye ekliyoruz. (Şeftaliler sertse yarım su bardağı su eklenebilir)
- Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve oluşan köpükleri tahta kaşıkla alıyoruz. (Kaynarken azıcık tereyağı eklerseniz köpürmez.)
- Yeterince koyulaştığında limon ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. (limonla birlikte karanfil de ekleyebilirsiniz)
- Ben hemen yemeyeceğimiz için sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğuttum. Ama soğuduktan sonra da kavanoza alabilirsiniz. 





Reçellerin en şıkı: Nar Reçelim


İnternette birkaç tarif var ama ben denemek için kendime göre yaptım. Yarım kilo nar için yarım kilodan biraz az şeker ve göz kararı su kullandım. Tahmin ettiğimden daha güzel oldu. Görsel olarak da muhteşem... 



Ve Havuç Reçelim :)


- Yarım kilo havuç
- Yarım kilo şeker (Dökerken gözüme çok geliyor ben birazcık azaltıyorum)
-yarım limon
-2 bardak su



- Havuçları rendeleyip şeker ve suyla kısık ateşte kaynatıyoruz. 
- Kıvam alınca limon ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Ben yine sıcakken kavanoza doldurup ters çevirdim. 

Afiyet olsun ;))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder